A napozás

No Comments
A napozás

A napozás Az egészségügyi, Szociális Magatartás: az Egészségre gyakorolt Hatások az Expozíció a Nap, a Küzdelem a Probléma
Meghatározás

A nap a fő forrása az Ultraibolya Sugárzás (UVR), de néhány kitett személyek a mesterséges források, beleértve a napozóágyak (kozmetikai barnulás), könnyű ipari, orvosi, terápiák az uv sugárzás. Uv sugárzás sugárzási tartományban
hullámhossz 100-400 nm. Van osztva a hullámhossz a 3 típusú sugárzás: az UVA 315-400 nm-es UVB 280-315 nm UVC 100-280 nm eredeti. Számos egészségre gyakorolt hatások, valamint a veszélyek kapcsolódó ultraibolya sugarak, a bőrrák, a jól ismert.

Epidemiológia

A napozás a fő oka a melanoma, mind a nem-melanoma bőrrák.
Mintegy 80% – a melanoma által okozott napfénytől.
Több mint 75 000 esetekben a nem-melanoma bőrrák számoltak be/rögzített minden évben, de A Brit Szövetség a Bőrgyógyászok szerint a valódi szám legalább 100.000 esetekben az egyesült KIRÁLYSÁGBAN minden év*.
Körülbelül 9000 esetekben a melanoma a bőr daganatos betegséget diagnosztizálnak évente az EGYESÜLT királyságban.
A nem-melanoma bőrrák rendkívül gyakori. Általában azonban az észlelt korai, de nem életveszélyes.
Bár a rosszindulatú melanoma csak 11% – ában a rák a bőr felelős körülbelül 80% – a az összes halálozás a rák, a bőr.
Az elmúlt 25 évben az előfordulási gyakorisága a malignus melanoma nagyobb mértékben nőtt, mint bármely más nagyobb rák, az EGYESÜLT királyságban.
Körülbelül 2,300 ember hal meg a bőrrák minden évben az EGYESÜLT királyságban.
A Melanoma a harmadik leggyakoribb daganatos között 15 39 év.
Bőr rák sokkal gyakoribb a korral, de a melanoma aránytalanul magas, a fiatalabb emberek. Bár a melanoma kétszer olyan gyakori a fiatal nőknél, mint a fiatal férfiak, több férfi hal meg.
A Melanoma magasabb, az emberek, akik ott élnek több, gazdag területeken.
*MEGJEGYZÉS: az előfordulási gyakorisága A bőr rákos megbetegedést, az EGYESÜLT királyság, nehéz megjósolni, hogy a regisztrációs adatok a nem-melanoma bőrrák ismert, hogy hiányos.

Az Egészségre gyakorolt hatások a napozás

A napozás

Az Országos Sugárvédelmi Tanács (NRPB) van egy törvényi feladata, hogy tanácsot ad információt az egészségkárosító hatások kapcsolódó ultraibolya sugarak. Úgy tartják, hogy bármely uvr expozíció emelkedésével
egyéni kockázatát számos káros egészségügyi hatások. Az őrnagy szövetek, a test hatással vannak a bőr, a szem, meg is van hatása az immunrendszerre. Uv-sugárzás, azonban részt vesz az előállított D-vitamin a
a bőr, ami szükséges a növekedéshez, a csontok, valamint a fenntartó. De csak viszonylag alacsony szintű uv-sugárzás szükséges.

Bőr

UVR erősen kötődik az indukciós bőrrák.
Két fő típusú bőrrák nem melanoma, a rák, a bőr (nagyon gyakori), valamint a melanoma (a kevésbé gyakori, de súlyosabb).
Az Uv sugárzás egy felismert kockázati tényező a nem melanoma, melanoma bőrrák.
Nagyobb a kockázat, az emberek, a világos bőr, vörös vagy szőke haj, kék szem.
Az emberek egy korábbi nem-melanoma bőrrák sokkal nagyobb a kockázata a fejlődő egy második.
Az emberek egy közeli rokon diagnosztizált bőrrák nagyobb a kockázata a fejlődő magukat.
Immunszuppresszív terápia, illetve a sugárkezelés növelheti a kockázatát, hogy a nem-melanoma bőrrák.
A túlzott rövid távú expozíció a bőr okoz leégést: bőrpír (erythema) , duzzanat (ödéma). A napozás gyakran követi egy nagyobb termelés, a melanin, ami elismert tan – kínál néhány elleni védelem
a további expozíciót, de nem jelzi, a jó egészség.
Krónikus expozíció a bőr okoz a foto-öregedés: bőrszerű, a ráncok, a rugalmasság elvesztése.
‘Fényérzékenység’ született, amikor egyesek kóros bőr válaszok uvr expozíció. Ez annak köszönhető, hogy a genetikai, anyagcsere-vagy egyéb rendellenesség, vagy a miatt, hogy néhány gyógyszer bevitel.
Napvédő véd a leégés ellen, de kevés a bizonyíték mutat arra, hogy védenek a bőrrák.

Szem

UVR valószínűleg összefügg, hogy bizonyos betegségek, a szem
A túlzott URV expozíció vezet photokeratitis, photoconjunctivitis (gyulladás a szaruhártya, kötőhártya).
A krónikus expozíció, a szeme heves szint uvr hozzájárul a kérgi szürkehályog. Nem világos, hogy ha uv-sugárzás hozzájárul a szem melanoma, vagy a makula degeneráció.
Szándékosan nem nézett a ragyogó fényforrások hosszabb ideig kárt okoz a retina.

Az immunválasz

UVR valószínűleg összefügg az immunrendszer gyengülése, a test
Egyes bizonyítékok arra utalnak, hogy uvr legyengítik az immunrendszert (a normál antigén-specifikus immunválasz, hogy bizonyos bőrdaganatok, kórokozók).
A napozás növeli az újbóli megjelenése a tünetek a herpes simplex vírus (ajakherpesz) latently fertőzött egyének.

Elleni küzdelem az Egészségügyi Hatását a napozás Segítségével sokféle Megközelítés (beleértve az egészségügyi szolgáltatás beavatkozások, valamint a szélesebb kulturális beavatkozások)

Élünk, egy olyan környezetben, ahol uvr általában jelen van, mert a fő forrása az expozíció jön a nap. Tudományos vizsgálatok nem tudja bizonyítani, hogy van egy teljesen biztonságos szintű uv sugárzást, majd a lakosság kell
végre védelmi intézkedéseket.

Közegészségügyi tanácsot korlátozása napozás az uv-sugárzás

A tájékoztatás a nyilvánosságot arról, hogy védelmi intézkedéseket, hogy korlátozza a napozás, az uv-sugárzás az alábbiakban ismertetjük:

Tegyen óvintézkedéseket, hogy elkerüljük a leégést (például kalapot visel, betakar-körül napszemüveg, ruházat, kérjen árnyékban, főleg a négy órával dél körül).
Napvédő (de ezt nem szabad alkalmazni, hogy szándékosan meghosszabbítja expozíció).
Fordítson különös figyelmet arra, hogy a gyermekek.
Való kitettség korlátozása uvr a munkában, mind belül, mind azon kívül. A Health and Safety Executive tett közzé véleményt külső munkavállalók, mind a munkáltatók (HSE, 2001).
Gátolják a használata napozóágyak, lámpák kozmetikai szolárium.
Egészségügyi szakemberek, gyártók, hogy figyelmeztesse a betegek, mind a nagyközönség, a kölcsönhatások között az uv-sugárzás, illetve egyes előírt gyógyszereket, gyógyszerek, élelmiszerek, valamint kozmetikumok okozhat szenzibilizáció a bőrön, a bőr, a szemek, az az, hogy egy
egyes érzékeny a napfényre.
SunSmart, az egyesült KIRÁLYSÁG nemzeti bőrrák megelőzése kampány által üzemeltetett, a Cancer Research UK. A SunSmart legfontosabb üzenetek az alábbiak:

S pend időt az árnyékban között 11 3

M ake biztos, hogy ne égesse

Egy im fedezi fel egy t-ing, kalap, napszemüveg

R e feledd, hogy fordítson fokozott figyelmet a gyermekek

T tyúk használja tényező 15+ fényvédő
Továbbá, a jelentés anyajegy megváltozik, vagy szokatlan bőr növedékek azonnal az orvos.

SunSmart adja anyagok, információk az egészségügyi szakemberek, akik a nyilvánosság előtt, például, napozóágyak, plakátok, bőrrák öl, szórólapok, plakátok, Figyelem! SunSmart információk kártya, poszter, a Gyermekek Főzni, plakát, valamint a Bőr
rák azonosító poszter.

Közegészségügyi tanácsot, hogy növelje a tudatosságot expozíció nap/ultraibolya sugárzás kockázatok

A napozás

Képzési programok, illetve figyelemfelkeltő kampányok, amelyek célja, hogy növelje a figyelmet az egészségügyi hatások az uv sugárzást, javítása, ismeretek, attitűdök befolyásolják megváltoztatni a viselkedését. A programok foglalkozni kell, hogy a szülők, az iskola,
a tanárok a felelősek a gyermekek gondozása. A források állítottak elő a számos szervezet:

A 2008-as SunSmart kampány középpontjában a fiatalok. Magában foglalja a tanácsadást, valamint az erőforrások az iskola, a szülők, hogy hogyan lehet egyre SunSmart. Konkrét tanácsot, hogy az iskolák a következőket tartalmazza:
a fejlesztés egy iskolai nap, adatvédelem
tartalmazó napvédő be, hogy az iskolai tantervek
győződjön meg arról, hogy elegendő árnyékot az iskolában
figyelmeztetés a szülők, hogy milyen veszélyekkel jár a túl sok nap
a szervezet egy SunSmart sport nap.
Az Egészségügyi világszervezet elkészítette a Globális Napelem UV-Index: egy egyszerű intézkedés az összeg az UV-sugárzás a Föld felszínén, amelynek célja, hogy jelezze az esetleges káros egészségügyi hatások, valamint, hogy ösztönözze az embereket, hogy megvédjem

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *