Brucellosis

No Comments

Brucellózis egy fertőző betegség, baktérium által okozott, a nemzetség Brucella.

MeghatározásMeghatározás

A Brucellózis is hívott, hogy valami komoly , egy fertőző betegséget baktérium okozza, a nemzetség Brucella . Még egy gyakori betegség a Földközi-tenger medencéjében, a Közel-Kelet, Ázsia, Afrika, Latin-Amerika. Ez több, gyakran találkozott a férfiak, mint a nők.

Franciaországban, ez szerepel a listán bejelentendő foglalkozási megbetegedések.

Ez egy lokális betegség, mivel a baktérium a kérdés tartozik, hogy a potenciális ügynök a bioterrorizmus.

Okok

A Brucellózis baktérium okozza, a nemzetség Brucella , amely számos faj.

A baktérium főleg talált állatok (leggyakrabban ökör, juh, sertés, kecske, néha tevék, dromedaries, lámák, rénszarvas, zerge, mezei nyúl, vaddisznó, sőt, delfinek, fókák, rozmárok, fókák) tartály. Ezekben az emlősök, brucellózis egy genitális fertőzés általában ami az abortusz, vagy a here fertőzés.

Emberi átadása, brucellózis

Emberi átviteli keresztül történik:

közvetlen kapcsolat (bőr-bőr vagy bőr-nyálkahártya) bizonyos kitett foglalkozások, mint például a tenyésztők, a mezőgazdasági termelők, mészárosok, vágóhíd munkavállalók, állatorvosok, de azt is, vadászok …

– Gyomor-abban az esetben, ha a fogyasztás a nyers tej, fertőzött kézműves sajtok.

TünetekTünetek

A brucellózis fejlődik a három fázis, amely megnyilvánulhat több vagy kevesebb.

Akut septicaemic brucellózis az elsődleges invázió (vagy sudoro-alga)

A baktériumok terjedését a szervezetben. Ez a fázis után következik be lappangási ideje 21 nap. Néha nagyon diszkrét, akár észrevétlen (a betegség, hogy akkor fedezték fel, csak a második fázisban, még a harmadik). Lehet, hogy:

– láz, amely fokozatosan növeli, hogy több, mint 39 ° C, akkor csökken, mielőtt újra látható néhány nappal később;

Hidegrázás, ízületi merevség, ízületi fájdalom, bőséges izzadás;

– bizonyos esetekben, hasi fájdalom, arthritis (ízületi gyulladás, mint például a térd …), heregyulladás (gyulladás, a here), abortusz vagy a korai szállítás, a terhes nők.

Nagyobb nyirokcsomók lehet látni (az orvos is érzékelem, hogy egy nagy máj, valamint egy nagy lép a klinikai vizsgálat). Ezek a tünetek fejlődnek 10-15 nap.

A másodlagos utáni septicemic (vagy szubakut)

Tart hónapokig, valamint a honosított, az ízületek, csontok (csigolya -, csípő …) nyilvánul meg a fájdalom, merevség, néha egy minimális láz.

Más betegségek lehetséges, de ritka: agyhártya -, máj -, szív -, nemi szervek.

A harmadik fázis, vagy krónikus brucellózis

Ez nem kötelező, de néha azt bizonyítja, nagyon hosszú szennyeződés után. Ez nyilvánul meg a nagyszerű fizikai, illetve szellemi fáradtság, diffúz fájdalom a testben.

Beszélünk “brucellian patraquerie”. Csont -, ízületi (különösen a gerinc), szervi (máj, lép, vagy vese) fertőzések gyakran jár.

Orvosi ellátás szükséges.

Megelőzési tippek

A megelőzés, a brucellózis az állati szint alapuló állat-egészségügyi orvosi, egészségügyi felügyelet, elszigeteltség, vágási az érintett állatok. A védőoltás ritkán gyakorolják, különleges esetekben (kis kérődzők).

Az emberi szintet, a megelőzés alapján a pasztörizálás a tej, mind a kontroll, az állati eredetű élelmiszerek (tej, sajt, hús, belsőség).

A szakemberek a kockázat, szükséges, hogy kesztyűben, vagy akár védőszemüveg, hogy mosson kezet minden étkezés előtt, hogy változás cipő, hogy tartsa a munkából. Abban az esetben, véletlenszerű expozíció, figyelembe véve az antibiotikum-kezelés nagyon hasznos. A vakcina az emberek nem került forgalomba, 1992 óta.

Elemzi – Vélemények

Az orvos klinikai vizsgálat lehetővé teszi, hogy a gyanúsított a diagnózis a brucellózis . De ez az elemzés a különböző minták (vér, genny, ízületi folyadék, ganglion, agy-gerincvelői folyadék …), ami megerősíti a betegség jelenlétét.

KezelésekKezelések

Az első két szakaszban a brucellózis , a kezelés alapja a receptet, antibiotikumokkal (tetraciklinek, aminoglikozidok, rifampicin, stb.). Az időtartam attól függ, hogy a fázisban a betegség:

– az akut brucellózis: általában 6 hét;

– összpontosított, brucellózis: több hónapig.

Fertőző gócok néha előnyös szúrt, vagy elhagyják a műtét, majd antibiotikumos kezelés.

Abban az esetben, ha a krónikus, brucellózis, antibiotikumok hatástalanok, a kezelés továbbra is az, hogy a tünetek (fájdalomcsillapító …).

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *